Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Витаминна бомба във флаконче

dopple herz Имун плюс арония

С колебанията в метеореологичната обстановка, идват и колебанията в имунната ни система.

Освен добрият сън, физическа активност, хубава храна, имаме нужда от още нещо, за да се чувставаме съвсем добре и да поддържаме имунната си система в кондиция.

Фармапедия препоръчва: Допелхерц систем Имун + Арония

Защо, четете по-долу  :)

Какво е имунна система?

Тя е съвкупност от множество биологични структури  и процеси в организма ,  предпазващи го от болести

За да функционира правилно, имунната система трябва да разпознава широк кръг от агенти, наричани патогени.

Вируси и бактерии има целогодишно, но в междинните сезони се разпростарняват доста по-бързо. Това зависи от температурата навън, влажност на въздуха и други фактори.

Човешкото тяло чрез различни механизми се бори с патогенните организми. Кихане, кашляне, кожна бариера, стомашни сокове. Всички те възпрепятстват навлизането на патогените.

В индивидуалните флакони на Доплехерц систем  Имун + Арония можем да се радваме на комбинация от висока доза витамин Ц и концентрат от арония.

В състава на Допелхерц систем Имун+ Арония влизат:

  • Антиоксиданти
  • Витамин C е един от  най-мощните  антиоксиданти.

Но молекулата му е с доста лабилна. Именно тук се намесва аронията с богатия си  на витамин P състав. Именно витамин P прави стабилен Ц комплекс и позволява едно по-добро усвояване.

  • От своя страна Аронията е богат източник на редица витамини като витамини от В-групата, витамин К, минерали и микроелементи като магнезий, калций, желязо, цинк както и на флавоноиди.

Флавоноидите са естествени, активни вторични субстанции, които се съдържат в растенията. Благодарение на множеството си биологични характеристики, те формират най-интересната група сред полифенолите. На съдържанието на флавоноиди се дължи специфичният тръпчив вкус на аронията.

В човешкия организъм флавоноидите имат роля, подобна на тази на витамините, което ги прави изключително полезни за организма.

Ползите от аронията, които изтъкваме тук се базирани на клинични проучвания:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31619015/

  • Витамин D е едно от основните хранителни вещества, които поддържат човешкото здраве.

При много хора се наблюдава недостиг на витамин D. Национално представително проучване проведено в България през 2012 година, констатира, че 76% от българите имат недостиг на витамин D.

  • Включените в състава В-витамини подпомагат енергийния метаболизъм и допринасят за нормалната функция на нервната система
  • Витамин В2 и биотин са важни за доброто състояние на лигавиците
  • Витамин В6 спомага за намаляване на чувството на отпадналост и умора
  • Цинкът– минерал, който играе важна и многостранна роля в организма и се съдържа във всички телесни тъкани. Той е необходим за нормалния растеж и развитие, за мисловната дейност и фертилитета, за зарастването на рани и за правилното функциониране на имунната система. Цинкът ни е нужен, ако искаме да имаме здрави кости, зрение, коса, кожа и нокти.

Витамин C и цинкът са от голямо значение за храненето, имунитета и общото здравословно състояние. Когато активността на имунната система е повишена, например при остра инфекция на дихателните пътища, се образуват милиони нови имунни клетки, а това води до повишена нужда от витамин C и цинк.

  • Селенът не се синтезира от организма, затова трябва да се набавя с храната. Българските почви са бедни на селен.

Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали.

Достатъчният прием на селен е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Защо тази комбинация е Фаворит на Фармапедия ?

Допелхерц систем Имун+Арония обединява съвременните тенденции в медицината и здравословното хранене с най-новите фармацевтични технологии. Индивидуалният флакон прави възможно комбинирането на високи дози витамини и микроелементи с концентрати на сокове от арония, портокал и червено грозде.

Само един флакон Допелхерц систем Имун+ Арония,  а цели 500мг витамин Ц.

Толкова, колкото е необходимата ни дневна доза, но подплатена с един стабилен Ц комплекс + още витамини и микроелементи.

Допелхерц отговарят на така важните за хранителните добавки изисквания – качество, ефикасност, безопасност. 

Освен това, Допелхерц като световен бранд работи активно за опазване на околната среда и за запазването на природните ресурсите.

Производствените  процеси се променят, за да се намалят вредните емисии от парникови газове, редуцира се количеството пластмаса в опаковките, а в производството се използва само енергия от възобновяеми източници, отговаряща на най-строгите екологични изисквания. Всички вредни емисии, които не могат да бъдат премахнати се компенсират с инвестиции в проекти за защита на климата в цял свят (включително и в България – вятърният парк „Свети Никола“ до Каварна, който пести около 300 000 тона въглероден диоксид годишно, е изграден с помощта на Допелхерц). Интересен акцент е, че се калкулират и се компенсират и емисиите за транспорт  – от производствената база в Германия до крайния клиент, независимо от това в коя държава се продава продуктът.

За финал за Допелхерц систем имун + Арония

Избирайки този продукт, получавате пълна гама от качествени и доказани с действието си субстанции, сложени само в един флакон от 25мл.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.